Disipline

U bevindt zich hier:

Vermist

Minister van Justitie geeft startsein aan het Amber Alert Nederland, op 11 november 2008, om 10.30 uur, ontwikkeld door de firma Netpresenter en de Politie

Inleiding.

Als úw kind of een ander familielid werd vermist, hoe snel zou er dan actief gezocht moeten worden? Hoeveel mensen zouden daar actief bij kunnen helpen?

Uit onderzoek blijkt dat 91% van de vermisten, die na een ontvoering dood wordt teruggevonden, al binnen 24 uur na de ontvoering om het leven is gebracht. Een snelle mobilisatie van zoveel mogelijk mensen kan dus levens redden.

Tijdens een interview met een landelijk dagblad zei vermissings-expert Carlo Schippers van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD), afdeling Landelijk Bureau Vermiste Personen, ook voorstander te zijn van burger-participatie tijdens het opsporen van kinderen. Vooral in die gevallen waarbij ernstige aanwijzingen zijn van een seksueel misdrijf. “Bij dergelijke vermissingen zijn de eerste twee uren cruciaal”, zegt politieman Schippers.

Vele ouders van vermiste kinderen en familieleden hebben Europese leiders opgeroepen haast te maken met de invoering van een Europees waarschuwingssysteem voor ontvoerde of vermiste kinderen. Ze deden dat tijdens een gesprek met europarlementariërs in Brussel.

Volgens hen heeft het Amerikaanse Amber Alert systeem in de afgelopen 5 jaar al 400 kinderen helpen terugvinden.

Lancering.

11 november 2008 om 10.30 uur geeft minister Hirsch Ballin van Justitie officieel het startsein voor het Amber Alert Nederland.

Minister Hirsch Ballin van Justitie en Frank Hoen van Netpresenter installeren de eerste software van het Nederlandse Amber Alert.

Meer informatie en aanmelden op www.amberalertnederland.nl

 

 

IBIS toekomst

Het IBIS-systeem tracht medio 2009/2010, na het volledig in werking zijn van de pilots en na de testfases, haar systemen aanbieden aan Amber Alert Nederland.

IBIS - roept op tot burgerparticipatie!

-

geeft haarscherpe full colour afbeelding van het vermiste kind weer.

-

is zeer snel inzetbaar.

-

heeft een groot bereik.

-

IBIS helpt zoeken!

Relevante links:

www.reddingshonden.com (nieuw)

www.persoonvermist.nl

www.zoekhonden.com

www.amberalertnederland.nl (meldt u aan…….)

www.vermistepersonen.info

www.vermistepersonen.nl

www.kinderombudsman.nl

www.trosvermist.nl (tip)

www.vermist.startpagina.nl

http://nl.missingkids.com

http://www.politie.nl/Opsporing/Vermistepersonen/

http://www.politie.nl/

http://nl.wikipedia.org/wiki/Landelijk_Bureau_Vermiste_Personen

http://www.kennisring.nl/smartsite.dws?id=50588

http://www.cwat.nl/

www.slachtofferhulp.nl

www.kinderontvoering.nl

www.burgernet.nl